BLOG 2: SUMMER IS HERE – INPAK- & MEENEEM TIPS!

De zomervakantie is voor de meeste al begonnen, dus de hoogste tijd voor wat leuke tips. Voor zowel dames als heren hebben we wat leuke inpak- en meeneem tips op een rijtje gezet. Dit in samenwerking met onze buren Tuijn Optiek* en Van Keeken Schoenen*. Laat onze foto’s je inspireren.

Hebben jullie zelf nog leuke tips? Laat het ons weten. We zijn erg benieuwd!

ONZE TIPS VOOR DE DAMES!
We starten met wat tips voor de dames. Ieder jaar opnieuw pakken wij dames altijd veel te veel in. Wie kent het niet?! Tijd om die koffer wat efficiënter in te pakken, zodat dit jaar alles makkelijk mee op vakantie kan.

Tip 1.  Rood onder wit
Onze allereerste tip is pak rode lingerie in! Want wist je dat je rood niet onder wit ziet?! Echt! Rood is een ideale kleur om onder al je zomerse, witte hemdjes & jurkjes te dragen. Uiteraard kan rood natuurlijk ook heel mooi onder zwart of een andere leuke kleur gedragen worden. Daarnaast is rood net even een charmantere kleur voor ‘’manlief’’ dan huidskleur volgens onze mannen. Een win-win situatie!

Tip 2.  De Stanga
De Stanga is een strapless string! Dit betekent geen bandjes en randjes in die ene strakke jeans of onder dat mooie jurkje. De Stanga blijft door huidvriendelijke siliconen in de vorm van het hartje aan de achterkant en voorkant plakken. Deze strapless string kan gewoon gewassen worden en kan dus dagelijks of voor elke speciale gelegenheid gedragen worden. Voel je ‘’free as a bird’’. Het draagt heerlijk & luchtig op de warme, vakantie zomerdagen!

Tip 3. Invisible underwear
De derde tip is onze Invisible Underwear van MEY. Deze dunne, naadloze slipjes zijn heel licht om mee te nemen en dragen heerlijk onder je zomerse jurkjes & strakkere broeken. Je ziet deze niet zitten en zijn luchtig voor de zomer. Verkrijgbaar in de basiskleuren wit, zwart, caramel & flame. Scheelt weer in je gewicht in de koffer. Alle beetjes helpen!

Tip 4. Sokken en slips in de cups van je bh’s & bikini’s
Tip vier is om je sokken en slips in de cups van je bh’s en bikini’s in te pakken. Zo blijven de cups mooi in vorm en pak je, je koffer efficiënt in.

Tip 5. Kies accessoires in plaats van kleding
De inhoud van je koffer kun je nog meer terugdringen door iets minder kleding mee te nemen en iets meer accessoires. Door het dragen van accessoires maak je iedere outfit weer leuk & anders. Zo kun je dezelfde kleding meerdere malen aan. Een grote statement ketting maakt een heel simpel chique jurkje in één keer ‘’bohemian’’. Net als een hele rits armbanden en een grote ring.

Tip 6. Sieraden in de sokken
Je sieraden kun je makkelijk meenemen in je sokken. Zo zijn ze beschermd in je koffer en kun je ze goed bij elkaar bewaren. In de badkamer, of op een tafeltje wat vrij is, stal je ze natuurlijk allemaal heerlijk uit!

ONZE TIPS VOOR DE HEREN!
Ook voor de heren hebben wij wat handige inpak- en meeneem tips samengesteld. Ondanks dat zij, in vergelijking tot dames, een stuk minder nodig hebben en meenemen op vakantie, kan het altijd efficiënter! Daarbij maken wij jullie graag bekend met wat producten uit onze collectie die ideaal zijn om mee te nemen op vakantie.

Tip 1. Business & Beach Men
Deze 2 in 1 shorty voor heren kan zowel gedragen worden als ondergoed & zwembroek! Na een dag heerlijk op pad te zijn geweest kun je met deze ‘’Business & Beach shorty’’ gelijk door naar het strand of het zwembad.

Door de ‘’Coolmax vezels’’ blijft de temperatuur op de huid de hele dag aangenaam en droog. Na het zwemmen droogt de shorty door de coolmax vezels extra snel op. Ideaal! Waren er maar maar bikini’s van MEY.

Tip 2. Dry Cotton hemd
De hemden en t-shirts van de Dry Cotton serie van MEY zijn perfect voor vakantie. De vochtregulerende ‘’Coolmax vezels’’ houden u de hele dag droog en zorgen voor 24 uur lange frisheid. Het materiaal van katoen- en microvezels ademt en geeft een uitstekend draagcomfort.

Tip 3. Ondergoed van MEY
De boxers van MEY zijn van A-kwaliteit. Deze boxers ondersteunen goed, hebben een goede pasvorm en zijn zacht om te dragen. De ervaring is dat het verstevigend draagt en mannen na één keer dragen niet anders meer willen. Volgens één van de tevreden heren: ‘’houden de boxers ‘het zaakje’ de hele dag goed op zijn plaats, zonder te knellen.’’ Deze boxers zijn zowel in basis als fashion kleuren en prints verkrijgbaar. Voor ieder wat wils!
De tip: Stop je boxers in je instappers/schoenen of onder een hoed of pet, dat scheelt weer ruimte in de koffer & je hoed of pet deukt niet in tijdens de reis.

Tip 4. Voetjes
Ideaal voor in instappers en bootschoenen: de Cotton Steps van Falke! Door de perfecte pasvorm en het antislip laagje aan de achterkant blijven deze voetjes de hele dag op hun plaats. Ze zijn lekker dun en gemaakt van 98% top kwaliteit katoen. Verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zand & zwart vanaf maat 39-40 tot 47-48. Deze kleine sokjes raak je niet kwijt, door ook deze in je schoenen te stoppen in de koffer.

 

EXTRA TIPS VOOR BEIDE!
Natuurlijk zijn er ook tips die zowel voor dames als heren gelden. Altijd handig om ook even te vermelden.

Tip 1. Sneakersokken
Sneakersokken zijn altijd handig op vakantie, als je bijvoorbeeld een tocht of een wandeling gaat maken. Dan trek je vaak wat sportievere gympen/sneakers aan die wat hoger op de enkel vallen. Daar wil je natuurlijk een bijpassend sokje bij, zodat je geen blaren krijgt. Door de fijne pasvorm blijven onze sneakersokken van Falke perfect zitten en heb je dus geen last van wrijving of afzakkende sokken in je schoenen.

Tip 2. Sokken in je schoenen
Voor beide geldt: stop je sokken in je schoenen. Dit bespaart heel veel ruimte en houdt je schoenen ook nog eens mooi in vorm.

Tip 3. Rol je kleding op
Een tip voor iedereen: rol je kleding op in plaats van het op te vouwen. Zo bespaar je niet alleen heel veel ruimte, maar komen je outfits ook nog eens ongekreukt uit je koffer.

Tip 4. Toiletartikelen in een koeltas
Ga je op een zon, zee & strand vakantie? Stop je toiletartikelen in een koeltas. Deze kun je daar goed gebruiken als je naar het strand gaat en het neemt geen extra ruimte in beslag.

Tip 5. Zonnebril
Iets wat niet mag ontbreken op vakantie: een zonnebril! Draag altijd een goede zonnebril tegen de uv-straling en ter voorkoming van rimpeltjes van het kijken in de zon ;).

Tip 6. Zonnebrand
Smeer lekker met een hoge factor, want dan wordt je óók bruin. Het is super belangrijk om je goed te beschermen tegen de uv-straling van de zon.

Een hoge factor voorkomt verbranding en tegelijkertijd wordt je toch lekker bruin van de zon. Het is dus nooit verkeerd om je met een hogere factor in te smeren, hiermee kun je langer in de zon zitten. Vergeet niet: ook in de schaduw kan de straling doordringen.

De SPF (sun protection factor) geeft aan hoelang je beschermt bent voor de zon. Smeer je met SPF 12 dan kun je 12 x 20 minuten in de zon. Ondanks dat dit aangeeft dat je vier uur lang beschermd in de zon kunt liggen, is het toch belangrijk om je om de twee tot drie uur in te smeren voor extra bescherming. Zo ben je er zeker van dat je genoeg crème hebt aangebracht en niet per ongeluk een plekje vergeten bent. Probeer de zon te mijden tussen 12.00 uur en 15.00 uur, dan is de zon op z’n felst. Ga dan lekker lang lunchen of hou een siëstaatje in de schaduw!

Tip 7. Parfum en deodorant zonder alcohol
Met zomerse temperaturen neig je om lekker veel parfum en deodorant te gebruiken, om lekker fris te ruiken. In de zon kan de alcohol in parfum en deodorant nare pigmentvlekken geven op de huid. Dit willen we natuurlijk niet. Gebruik daarom parfum en deodorant waar geen alcohol in zit. Een voorbeeld hiervan is de heerlijke geur ‘’Sun’’ van ‘’Jill Sander’’.

Tip 8.  Magazines & boeken
Als laatste tip: neem maar twee leuke magazines en één goed boek mee op vakantie. Vaak kom je er toch niet aan toe, omdat je meer bezig bent met uitrusten, relaxen, zwemmen, smeren, eten, lachen, gieren, brullen met familie en vrienden en het drinken van heerlijke cocktails! Piña Colada here we come!

Spreek ook met je mede vakantiegangers af wie welk magazine en/of boek mee neemt. Dan kun je deze met elkaar uitwisselen!

We hopen dat deze tips jullie enigszins wegwijs hebben gemaakt & dat jullie toch nog een beetje aan ons zullen denken op dat strandbedje! 😉 Fijne vakantie allemaal!

XO
De dames van Inge been- & ondermode

*Tuijn Optiek: zonnebrillen beide Ray-Ban, dames lange ketting & set ringen Calvin Klein, heren leren armband Diesel.
*Van Keeken Schoenen: dames schoen UGG, heren schoen TOMS